måndag 31 maj 2010

En golfares funderingar

Att det kan bli så – säger han med ett leende. Jag menar att du skulle komma i precis rätt ögonblick.

Ja du vet, svarar jag, är det golfrunda så är det, och då gäller det ju att göra rätt från början.


Efter att hävt ur mig denna floskel infinner sig blixtsnabbt en fundering, gäller detta bara för golfare eller kan man säga att det skall vara en generell regel för oss alla. Ja menar att göra rätt saker vid rätt tillfälle.
Att komma mentalt förberedd, med alla klubbor i bagen i gott skick, vara ute i god tid, så man hinner med både att slå en hink bollar på rangen och värma upp innan man går ut.
Hinna med att fylla på vattenflaskan, plocka fram bollar och peggar samt hitta en penna som fungerar.

Uppfylld av dessa djuplodande tankar, som kunde fått vilken konsult som helst att gråta av avund, beslutar sig vår hjälte för att gå från tanke till handling. Här skall scorekort hämtas och anmälan göras till receptionen och de skall verkligen få veta hur mycket deras arbete uppskattas av positiva golfare.
Kommer in på klubbhuset, glider fram till receptionen och säger med den allra vänligaste rösten till kvinnan som sitter där

- Tänk vad du svarar trevligt i telefon !

- -Försök inte svarar hon, du kan gå och vara spydig någon annanstans.

- Ja, det är ju inte lätt att vara en tänkande August, men å andra sidan är man ju inte född för att gå omkring och uppmuntra sina medmänniskor, eller borde man göra det ändå.

- Tänk om det är så -att man blir behandlad precis som man behandlar andra, vilket elände kommer jag då inte att få

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar